Grupa Vrăbiuțele

 • Grădinița

  de Oltea Paraschiv

  – Ce-i copile grădinița?

  – Mă întreabă veverița –

  Eu proptesc fruntea în Palmă

  Și gândesc – „Nu e de șagă!”

  Oare cum pot să-i explic?”

  Că și eu-s destul de mic…

  Iar cuvinte n-am destule

  De-ar fi mama, ea i-ar spune:

  E-n poveste printre flori

  De pe la trei anișori

  Pe la patru-i poezie

  joc și cânt și bucurie…

  La cinci ani și mai apoi

  E pentru pitici de soi

  Un lăcaș de-nvățătură

  Unde joaca înțeleaptă

  Urcă-ncet, treaptă cu treaptă

  Către școala ce-i așteaptă…

  Suntem o grupă de prichindei, dornici să descoperim tot ceea ce ne înconjoară. Desfășurăm diferite activități pe domenii experiențiale, activități liber-alese si jocuri în aer liber. Ne place să colorăm, să pictăm, să lipim, să sortăm diverse materiale după anumite criterii și să citim povești cu prinți și prințese.

  • Vârsta grupei:
   3 ani
  • Mărimea grupei:
   29 copii
 • Educatoarele grupei

  • Soporan Raluca
   Educatoare

   Soporan Raluca

   Educatoare
   FUNCŢIA: Profesor în Învățământul Preșcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   STUDII:

   • Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (licență)
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Specializarea Asistență socială în spațiul justiției. Probațiune si mediere (master) – în curs
   Fecare clipă petrecută la grădiniţă de către cei mici încerc să o transform în una cât mai plăcută îmbinând activităţile zilnice de învăţare şi descoperire cu JOCUL, un element indispensabil în perioada copilăriei. Ca educatoare caut să fiu mereu informată cu tot ce apare nou legat de specialitatea mea. De asemenea pentru ca relaţia cu copiii să fie una cât mai bună de cele mai multe ori încerc să fiu o a doua mamă pentru aceștia lucru care nu ar fi posibil fără următoarele elemente magice: empatia, calmul, creativitatea, implicarea, perseverenţa, capacitatea de a le insufla copiilor încredere în propriile forţe şi multe alte lucruri caracteristice unui cadru didactic. 
   Motto: „Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Această educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri.” – Jean Jacques Rousseau
  • Berendi Raluca
   Educatoare

   Berendi Raluca

   Educatoare

   FUNCȚIA: Educatoare

   GRADUL DIDACTIC: Debutant

   STUDII: 

   • Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
   • Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar (în curs de finalizare)

   Sunt o fire sociabilă, creativă și am ales să fiu educatoare pentru că îndrăgesc copiii și imi place foarte mult să lucrez cu ei, să îi ajut să se dezvolte și să își dobândească primele deprinderi.