-
-
Tecsi Simina
EducatoareFUNCŢIA: Profesor pentru învățământul preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai”, Zalău, Specializarea Educatoare-Învățătoare
- Universitatea ”Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Management curricular (masterat)
Eu cred că am una din cele mai importante și frumoase meserii din lume. Spun asta deoarece noi, educatoarele suntem primii oameni pe mâna cărora părinții ne dau copiii. Noi educatoarele avem șansa de a educa, de a ne juca și de a iubi generații întregi de copii. Unii copii sunt veseli, alții isteți, unii frumoși, alții morocănoși, unii pupăcioși, alții mofturoși, zeci și sute de copii diferiți.
Sunt o persoană veselă, îmi place baletul și muzica clasică, motiv pentru care activez ca și voluntar din 2016 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, ambițioasă și dornică de a învăța cât mai multe lucruri noi, de aceea am participat la cursuri de formare și perfecționare:
Tabăra de performanță UBB, Baru Hunedoara
Integrarea școlară a copiilor cu probleme de sănătate mentală- Casa Corpului Didactic Cluj
Inițierea cadrelor didactice în programul de formare “Debutul grădiniței” – Casa Corpului Didactic Cluj
Atestat de absolvire a cursului de Prim ajutor premedical – Formarom
Facilitator pentru învăţarea permanentă în şcoală-o nouă calificare didactică pentru o şcoală care învaţă! POSDRU, Cluj-Napoca (România)
Limba engleză în predarea altor discipline, în activități formale și nonformale
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) ECDL România
Program de perfecţionare: Perspective III. Calitate în promovarea dezvoltării şi educaţiei timpurii.
Îmi place să mă implic în comunitate, astfel încât activez ca și voluntar din 2013 la Asociaţia Down-Centrul Educaţional Raluca, Cluj-Napoca, unde desfăşor activităţi educative, artistice cu adulţii de peste 18 ani cu Sindrom Down. Ajut la promovarea drepturilor persoanelor cu sindrom Down, precum și conștientizarea celor din jur referitor la importanța includerii acestora în comunitate.
MOTTO:
„A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi.” – Octavian Paler
-
Chira Teodora
FUNCŢIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: Definitivat
STUDII:
- Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” Cluj – Napoca, Profil: Uman, Specializare: Științe Sociale, bilingv română – engleză
- Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (Nivel Licență)
Am ales această meserie deoarece întotdeauna mi-am dorit să devin un ajutor în formarea și dezvoltarea oamenilor. Oscilând în perioada liceului între alegerea de a deveni asistent social sau pedagog, am ales-o pe cea din urmă deoarece mereu am avut o afinitate pentru puterea de imaginație și bucuria debordantă a celor mici. Mi-am dorit nu doar să contribui la evoluția lor ci și să fac parte din viața și amintirile lor. Consider că, a avea oportunitatea de a-i ajuta pe copii să înțeleagă și să cunoască lumea înconjurătoare reprezintă cea mai mare reușită din viața unui om.
MOTTO: “Învață din ziua de ieri, trăiește-o pe cea de azi și speră în ziua de mâine.”- Albert Einstein
-
Balint Timea Judit
Funcția: Profesor învățământ preșcolar
Grad didactic: Debutant
Studii:
- Liceul Teoretic Gheorghe Pop de Băsești, Cehu – Silvaniei
-
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea: Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (Nivel licență)
Motto: Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare. (Eugene Ionesco)
-
Mateș Simona
Educatoare (concediu de maternitate)FUNCȚIA: Profesor în Învățământ Preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea: Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (Nivel Licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea: Consiliere Şcolară şi Asistenţă Psihopedagogică (Nivel Master)
- Mă consider o fire sociabilă, energică, încrezătoare, copilăroasă și mai ales veselă, deviza mea este: „O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută”- Charlie Chaplin.
- Consider că a fi educatoare este o responsabilitate imensă. În acest „joc” de zi cu zi, noi trebuie să formăm temelia, care reprezintă adevărata fundație a personalității, viitorului adult. La această vârstă preșcolarul înmagazinează cunoștințe, capacități, competențe și deprinderi la nivelul de geniu și din acest deziderat este necesar ca educatoarea să fie un „mentor”, care să ghideze copilul spre dezvoltarea propriilor înclinații, spre descoperirea sinelui personal, pentru a ajunge independenți, curajoși și cel mai important fericiți!
De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o țară. Antoine de Saint-Exupery
„Fiecare copil este o specie diferită de floare, împreună ei fac din această lume o frumoasă grădină. -anonim”
-
Creștin Ana Alexandra
FUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: Grad II
STUDII:
- Liceul: Colegiul Național Silvania, Zalău, profil Matematică-Informatică, Informatică intensiv
- Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Administrație Publică, zi, UBB, Cluj- Napoca
- Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologia Învățământului Primar și Preșcolar, zi, UBB, Cluj- Napoca
Dacă un copil m-ar întreba: „Cum se mănâncă un elefant?”, i-aș răspunde: „Bucățică cu bucățică.” Asta e misiunea noastră, a educatorilor: să ajutăm copilul să descopere lumea, cu pași mici, pentru a ȋnvăța să trăiască în ea. Pentru a educa un copil, e nevoie să te înarmezi cu multă răbdare pentru a reuși să-i hrănești capacitatea de învățare și nevoia continuă de cunoaștere și explorare a lumii. Așadar, pentru a învăța, copiii nu au nevoie doar de răspunsuri, ci au nevoie de îndrumare. Ei învață prin joacă și descoperire, așa că, atunci când un copil îți pune o ȋntrebare, explică-i, arată-i și el te va asculta, mai apoi va explora, va încerca și în final va învăța din experiența avută.
Frumusețea acestei meserii stă în bucuria cu care copilul descoperă și este mulțumit. Mulțumirea lui, e și mulțumirea mea, iar asta înseamnă vocație! Această meserie, făcută fără vocație e ca și cum atunci când un copil m-ar întreba „Cum se mănâncă un elefant?”, i-aș răspunde: ” Pe tot odată!”.
-
Crișan Gabriela
FUNCȚIA: Educatoare
GRAD DIDACTIC: Definitivat
STUDII:
- Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
- Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), Facultatea de Psihologie Și Științe ale Educației, Specializarea Psihologie;
Să lucrezi cu cei mici este, în egală măsură, o provocare de care ai parte zi de zi, o sursă de energie, cât și o responsabilitate uriașă, pe care trebuie să ți-o asumi cu multă siguranță.
Motto: „Copilăria este lumea miracolului şi a magiei: este ca şi cum creaţia ar răsări trandafirie din noapte, totul fiind proaspăt şi uimitor…”
-
Moș Oltița
FUNCȚIA: Profesor învățământ preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
-
Colegiului Național GEORGE COȘBUC, Năsăud, profil PEDAGOGIC, specializarea învățători-educatoare;
-
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de LITERE, domeniul Limbă și Literatură, specializarea Limba și literatura Română – Limba și literatura Spaniolă;
-
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de LITERE, domeniul Studii culturale, specializarea Etnologie;
Sunt membră a colectivului didactic al Grădiniței Bambi din septembrie 2010 și pot caracteriza această perioadă ca fiind una bogată în experiențe frumoase, în care am fost mereu în competiție cu mine însămi și am evoluat în permanență din punct de vedere profesional. De-a lungul timpului am dus la bun sfârșit numeroase responsabilități cu seriozitate și implicare. În prezent sunt Responsabil cu Formarea Continuă a cadrelor didactice din unitate, membră a Comisiei pentru Promovarea imaginii, relații comunitare și parteneriate, secretar al Consiliului de Administrație, coordonator pe unitate al proiectului județean Curcubeul Schimbării.
Consider că a fi educator nu este numai o meserie, este o misiune la îndeplinirea căreia nu este suficient sa stăpânești cunoștințe pedagogice, de aceea în activitatea mi-am creat o listă de ”legi” pe care mă străduiesc să le respect în activitatea cu copiii:
1. Oferă-le copiilor o dragoste asumată și construiește o relație în care oferi mult și pretinzi la fel de mult;
2. Transpune-te în lumea fantastică a celor mici și încearcă să vezi lumea prin ochii lor;
3. Tratează diferențiat fiecare copil , după puterile și ritmul său;
4. Insuflă-le copiilor încredere în forțele proprii și curaj pentru a depăși obstacolele, dezvoltă-le stima de sine și lasă-i să creadă că orice e posibil;
5. Stimulează-le mereu creativitatea, provoacă-i să descopere, să analizeze, să rezolve, să fie activi și curioși, energici și încrezători.
-
-
Precup Alexandra Silvia
DirectorFUNCȚIA: Director
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazăr, Cluj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie şi Filosofie, specializarea Istorie (licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Pedagogia învăţământului primar și preşcolar (licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Management curricular (master)
Îmi place să-mi petrec timpul cu copiii, sunt o persoană calmă şi răbdătoare, consider ca este esenţial pentru copii să fie încrezători, independenţi şi deschişi în a învăţa lucruri noi, doresc să le inspir copiilor şi plăcerea mea pentru istorie şi arheologie, în activităţile noastre pornim în călătorii misterioase unde o sa avem întotdeauna trusa arheologului şi zâmbetul pe buze cu noi.
Responsabilitatea principală constă în asigurarea unui climat cat mai favorabil copiilor pentru a se dezvolta atât fizic, psihic și emoțional.
-
Caba Ancuța
EducatoareFUNCȚIA: Educatoare
GRAD DIDACTIC: II
STUDII: Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
Mi-am început activitatea în domeniu în anul 2007, iar din anul 2013 m-am alăturat colectivului Grădiniței cu P.P. „Bambi”, structura 2.
Mi-am ales această meserie cu sufletul, deși presupune o mare responsabilitate. Pentru mine nimic nu se compară cu zâmbetele, pupicii și îmbrățișările celor mici. Mă simt norocoasă să îmi petrec fiecare zi în mijlocul copiilor și să îi sprijin, pas cu pas, în descoperirea acestei lumi minunate. Pentru mine profesia mea este o oportunitate de a fi mereu în lumea copilăriei, în lumea basmelor și a fanteziei.
„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii (dar puțini dintre ei își mai aduc aminte).”
(Antoine de Saint Exupery)
-
Borz Luana Flavia
EducatoareFUNCŢIA: Profesor pentru învăţământul preşcolar
GRAD DIDACTIC: Definitivat
STUDII:
- Studii: Liceul Vocațional Pedagogic “Mihai Eminescu”, Târgu-Mureș
- Universitatea ”Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (nivel licență)
Iubesc copiii de când mă știu și, încă de mică, îmi plăcea să mă joc “de-a educatoarea”.
Sunt o persoană calmă, răbdătoare și veselă, iar timpul petrecut cu copiii îmi umple inima de bucurie.
Cred că cele mai frumoase activități sunt cele spontane, iar momentele memorabile rămân în inima copiilor cu anii. -
Horț Emilia Olivia
EducatoareFUNCŢIA: Profesor pentru învăţământul preşcolar
GRAD DIDACTIC: Debutant
STUDII:
- Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea, profilul Pedagogic, specializarea Învățător-Educatoare
- Facultatea de Științe Socio-Umane, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Universitatea Oradea (nivel licență)
Întotdeauna am îndrăgit copiii, de aceea am fost atrasă de aceasta meserie frumoasă. Copiii sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu, iar noi avem onoarea de a-i forma și de a-i îndruma spre cel mai bun drum al lor, de a-și găsi calea spre succes. Puritatea și bunătatea lor, sunt doar câteva calități, pe care, noi avem rolul de a-i învăța cum să le păstreze mereu în viața sa, de a-i ajuta să crească și să se dezvolte armonios, atât fizic, cât și psiho-socio-emoțional.
Motto:
“Educația nu înseamnă pregătire pentru viață; educația este viață însăși.” – John Dewey
“Copilăria este inima tuturor vârstelor.”– Lucian Blaga
“Ca să-l călăuzești pe copil pe calea pe care trebuie s-o urmeze, călătorește tu mai întâi pe ea.” Josh Billings
“Există locuri în inimă despre care nici măcar nu știi că există până când nu iubești un copil.”– Anne Lamot
“Permiteți-le copiilor să fie fericiți în felul lor, căci ce altă modalitate mai bună vor găsi? “– Samuel Johnson -
Aciu Crina
Educatoare (detașată)FUNCŢIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai”, Zalau, Specializarea Educatoare-Învățătoare
- Universitatea “Babes-Bolyai” Facultatea de Geografie, Specializarea Geografie (licență)
- Universitatea “Babes-Bolyai” Facultatea de Geografie, Specializarea Amenajare si Dezvoltare Turistica (master)
Sunt membră a colectivului didactic al Grădiniței Bambi din luna septembrie a anului 2010 și pot afirma că, până în prezent am avut parte doar de experiențe frumoase, din care am avut multe de învățat. Meseria pe care mi-am ales-o nu m-a dezamăgit nici o clipă, iar adevărata învățătură am primit-o la grupă, de la cei mici. Atunci când se desprinde de mâna mamei, copilul “apucă” mâna …educatoarei. Pentru fiecare copil, noi, educatoarele, devenim “mame”, care își îngrijesc și le transformă lacrimile in zâmbete pana la sfârșitul zilei. Profesia de educatoare este una complexă si nobilă, dificilă și plăcută, în care “a ști nu înseamnă nimic dacă nu împărtășești această știință cu emoție”.
Munca de mare răspundere pe care o îndeplinesc, îmi cere pe de altă parte să mă implic în acțiuni metodice de perfecționare, de aceea în prezent sunt înscrisă la concursul pentru obținerea gradului didactic II. Pentru dezvoltarea profesională dar și personală încerc să mă implic cât mai activ la acțiunile desfășurate la nivelul unității.
MOTTO:
Copiii nu sunt singurii care cresc. Și părinții cresc. Tot așa cum noi ne privim copiii, să vedem ce fac cu viețile lor, ne privesc si ei pe noi, să vadă ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei să ajungă până la stele. Tot ce pot face este ca eu să mă întind spre ele. (Neil Postman)
-
Bálint-Svella Éva
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul preșcolar
Gradul didactic I
STUDII:
- Liceul Pedagogic ”Benedek Elek” Odorheiu-Secuiesc
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Psihologie (Nivel Licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie Școlară (Nivel Master)
La nivelul unității sunt responsabil al Comisiei pentru prevenirea și combaterea discriminării și promovarea interculturalității, membru în Comisia SSM și PSI și membru în Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar.
Sunt coordonator la nivelul grădiniței al Proiectului educațional național „Să citim pentru mileniul III”, mentor în formarea studenților în cadrul UBB, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, membru al juriului la Concursul Național ”IV. Kiskurutty Játéktanoda”, organizat de Societatea pentru Educație și Cultură ”Kurutty”
În volumul ”Metoda proiectului în învățământul preșcolar” editura Abel, 2012 am publicat Proiectul tematic întitulat: ”Pământul locuit de oameni”
MOTTO:
” Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.” – Antoine de Saint Exupéry -
Coldea Valentina
Profesor învățământ preșcolar (concediu de maternitate)FUNCȚIA: Profesor învățământ preșcolar
GRAD DIDACTIC: IISTUDII:
- Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar
Întotdeauna am visat să fiu un model pentru ceilalți, o simplă ființă umană care să îndrume, să modeleze inimi, să dăruiască cunoaştere şi să clădească împreună cu cei mici un viitor mai bun şi mai prosper. Dacă întrebăm copiii cum ar vrea să fie educatoarea lor, ei ne vor răspunde, desigur, “frumoasă şi bună”. Chiar dacă nu seamănă cu “Zâna din povești”, ea îi poate fermeca printr-un zâmbet sau printr-o privire încărcată de dragoste, prin voce blândă, calităţi deosebite şi copiii o vor considera cea mai bună şi mai frumoasă educatoare din lume.
De când am intrat în Sistemul de învăţământ, am participat la multe cursuri de formare profesională și nu numai, pentru a putea răspunde cât mai bine provocărilor ce apar zilnic în activitatea noastră.
MOTTO:
Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei, pictorul şi sculptorul fac doar figuri fără viaţă, dar educatorul creează un chip viu, uitându-se la el, se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu.” (Ioan Gura de Aur) -
Borșan Ramona
EducatoareFUNCȚIA: Educatoare
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Colegiul Pedagogic “Gheorghe Lazăr”, Specializarea Învățătoare-Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Specializarea Asistență Socială
GRĂDINIȚA reprezintă un mediu cald, protector, stimulativ, un mediu pe care îl putem asemui unei cărți cu povești, în care muzica, literatura, artele plastice, natura, mișcarea, socialul, emoțiile, culorile sunt într-o permanentă interacțiune, într-un permanent dialog cu COPILUL, care pătrunde într-o lume adaptată nevoilor, dorințelor, vârstei copilăriei.
MOTTO:
Copiii învață din felul în care trăiesc:
Dacă copiii sunt crescuți cu critici, ei învață să condamne.
Dacă copiii trăiesc în teamă, ei învață să fie temători.
Dacă copiii trăiesc în gelozie, ei învață ce este invidia.
Dacă copiii trăiesc în apreciere, ei învață să aprecieze.
Dacă copiii trăiesc în recunoaștere, ei învață să aibă un țel.
Dacă copiii trăiesc în prietenie, ei învață că lumea este un loc frumos în care poți trăi. -
Brândușan Laura
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar
Grădinița este locul în care copilul din mine se simte fericit și împlinit, locul în care pasiunea și talentul formează o echipă ce urmărește formarea și dezvoltarea personalității preșcolarului, formarea și dezvoltarea OMULUI de mâine. De-a lungul anilor am participat la sesiuni de comunicări științifice, cursuri, simpozioane, conferințe-naționale și internaționale. Pentru dezvoltare profesională, dar mai ales pentru dezvoltarea mea personală, am ales să urmez cursurile Facultății de Pedagogia Învățământului Preșcolar și Primar. Din experiența de până acum pot să afirm faptul că: copilul învață adultul să redescopere copilul din el, să se bucure și să se joace, iar adultul îl pregătește să se integreze într-o societate aflată în continuă schimbare.
MOTTO:
”Nu există artă mai frumoasă decât arta educației, pictorul și sculptorul fac doar figuri fără viață, dar educatorul creează un chip viu și uitându-se la el, se bucură și oamenii, se bucură și Dumnezeu.” (Ioan Gură de Aur) -
Câmpan Gabriela
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău, Specializarea Educator-Învățător
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia învățământului Primar și Preșcolar
În urma experienței profesionale acumulată pe parcursul anilor de muncă cu copiii, pot afirma cu certitudine faptul că sunt un cadru didactic care iși iubește meseria și care realizează cu pasiune și implicare activitățile cu preșcolarii. Pentru propria formare continuă am participat la cursuri de formare, cercuri pedagogice și alte tipuri de activitați din domeniu.
PUBLICAȚII: Un articol în cartea 100 de întâlniri, 100 de idei reuşite, Editura Diamant, 2014
MOTTO:
”Când muncești, joacă-te. Munca, dacă este doar o datorie, te ucide.” -
Cornea Alina
Educatoare (concediu de maternitate)FUNCȚIA: Profesor în învățământul preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Colegiul Național I. M. Clain, Blaj
- Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației, Specializarea Pedagogia Învațămantului Primar și Preșcolar (licență)
Profesia de educator este una complexă și nobilă, dificilă și plăcută, în care ”a ști” nu înseamnă nimic, dacă nu împărtășești această știință copiilor cu emoție și forță spirituală.
Pentru a învăța, cum să le împărtășesc aceste cunoștințe celor mici, caut mereu să mă perfecționez participând la diverse cursuri de formare, cum sunt: programul de perfecționare “Lucrător prin arte combinate”, inițierea cadrelor didactice în programul de formare “Debutul gradiniței”, “Cursul de prim ajutor premedical”, participarea la diverse simpozioane.
La nivelul unității urmăresc să mă implic activ în acțiunile metodice, sunt membru în Comisia pentru curriculum, coordonator al proiectului județean “De mic învăț să mă feresc de rele”, membru în echipa de proiect al concursului “Curcubeul schimbării”.
MOTTO:
“Nimic nu-i mai frumos şi mai nobil, decât meseria de educator, de grădinar de suflete umane, de călăuză a celor mai curate şi mai pline de energie mlădiţe” Dumitru Almaş -
Trif Alexandra
EducatoareFUNCŢIA: Profesor învățământ preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Liceul Pedagogic „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
- Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de drept și Științe Sociale, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Științe ale Educației
- Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de drept și Științe Sociale, Management Educațional, Științe ale Educației
Grădinița este locul în care eu, ca și educatoare, am șansa să retrăiesc alături de minunații preșcolari, nenumărate clipe în lumea de basm a copilăriei. Fiecare copil este un univers unic, de aceea este necesar să fie îndrumat, ajutat, încurajat, apreciat, valorizat, să îi fie descoperite talentele și înclinațiile, prin joc și voie bună, veselie și armonie! Educatoarea este “regizorul”, “scenograful” și “actorul” piesei în care copiii joacă rolul principal și niciodată, piesa nu va avea succes fără o regie și o scenografie bună. Meseria de educatoare poate fi considerată o artă. A fi artist cu spectacole de 5 ore în fiecare zi, este un privilegiu, o bucurie!
Cred cu tărie în faptul că solidele cunoștințe pedagogice pe care le posed, combinate cu experiența pe care am acumulat-o pe parcursul a celor 5 ani vechime în domeniu, precum și abilitătile de time management, de organizare, aptitudinile de lucru în echipă, competențele în comunicare, relaționare, disponibilitatea, perseverența, conștiinciozitatea profesională, flexibilitatea, adaptabilitatea la nou, și mai ales creativitatea- fac posibil un act educativ calitativ.
Pentru a ține pasul cu societatea care este într-o continuă schimbare, aleg să particip constant la cursuri de formare și alte diverse forme de perfecționare profesională.
Motto: “Educația este al doilea soare pentru cei care o au”-Heraclit din Efes
-
Dolghi Andreea
EducatoareFUNCŢIA: Profesor pentru învăţământul preşcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazăr, Cluj-Napoca
- Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele ale Educaţiei – Specializarea Psihopedagogie Specială
- Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – Master în Consiliere Şcolară şi Asistenţă Psihopedagogică
Consider că principalele responsabilităţi ale unui cadru didactic sunt să încerce să scoată la iveală tot ceea ce este mai bun din fiecare copil pe care îl modelează şi să asigure un climat sigur în care să se dezvolte. Acest lucru presupune pregătire, dragoste pentru ceea ce facem şi multă dăruire.
Mi-am petrecut 21 din cei 24 ani de experienţă educând preşcolari. Timp de 3 ani am lucrat ca profesor de educaţie specială la un gimnaziu din Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii.
Fac parte din acest colectiv din 2007 și consider că formăm o adevărată familie în care fiecare contribuie la dezvoltarea armonioasă a micilor preșcolari.
Pentru că sunt întotdeauna dornică să învăţ, să descopăr lucruri noi, să îmi perfecționez competențele psiho-pedagogice, am participat la diferite cursuri de formare, la simpozioane locale, naţionale şi internationale. Multe dintre lucrările la simpozioane şi conferinţe au fost publicate.MOTTO:
„Fiecare copil merită un erou – un adult care nu va renunţa la el niciodată, care înţelege puterea legăturii sufleteşti şi care insistă ca fiecare copil să devină ce poate fi el mai bun.”- Rita Pierson
-
Fărăgău Patricia
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învătământului Primar şi Preşolar
Din experiența dobândită in cei 8 ani de când lucrez ca educatoare, am realizat că aceasta este menirea mea, să evoluez alături de cei mici in munca mea de cadru didactic. Am participat la diverse cursuri de formare: ”Debutul grădiniței”, ”Cursul de prim ajutor premedical”, in urma cărora am reușit să-mi însușesc anumite cunoștințe utile in fiecare zi în munca de educator. De asemenea am fost implicată in diferite acțiuni de voluntariat in cadrul Proiectului International “Sărbătoarea Învierii – Lumina sufletelor noastre”, acțiune prin care am reușit să le evidențiez copiilor cât este de important să faci o donație unor copii de vârsta lor fără posibilități financiare.
MOTTO:
“Educator adevărat poate fi numai acela care face din viața sa un adevărat îndreptar si pentru alții, iar asta nu-i cu putință fără acel simț de armonie interioară, care stăpânește in fiecare clipă cugetul și voința educatorului” (Simion Mehedinți) -
Guzu Elisabeta
EducatoareFUNCȚIA: Profesor pentru învățământ preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia”, Cluj-Napoca, secția Arta Actorului
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogia Învăţământului Primar și Preşcolar (nivel licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Management curricular (nivel masterat)
Sunt o fire veselă, iubesc muzica, dansul și teatrul și aduc, ori de câte ori am ocazia, aceste arte în activitățile desfășurate la grupă. Iubesc să învăț și să mă joc alături de mămăruțele mele colorate și împreună facem ca fiecare zi să fie una de neuitat.
-
Halmi Enikő
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în învăţământul preşcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”, Cluj-Napoca
- Universitatea „Babeş-Bolyai “, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Psihologie
După ce am absolvit Liceul Pedagogic, am început să lucrez ca educatoare timp de 2 ani, apoi 1 an de zile am fost învăţătoare, ca după accea să mă întorc din nou în învăţământul preşcolar.
Sunt educatoare titulară la Grădiniţa cu P.P. “Bambi” începând din anul şcolar 2012-2013. La nivelul unităţii sunt responsabilă de Comisia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă, particip alături de colegele din unitate la proiectul judeţean „Curcubeul schimbării”, şi împreună cu colega mea de grupă la diferite concursuri, cum ar fi: „Primăvara copiilor”, sau „Kiskurutty”.
Sunt preocupată de perfecţionarea profesională prin grade didactice şi particip regulat la cursurile de formare organizate de C.C.D., I.S.J., sau formatori acreditaţi.
MOTTO:
„Dacă dezvoltăm numai forţele fizice ale unui copil, facem dintr-însul un atlet sau un sălbatic; de cultivăm numai forţele morale, facem un entuziast sau un maniac; dacă dezvoltăm numai forţele intelectuale, vom avea un om original sau poate un monstru. Dacă voim un om complet, trebuie să ne îngrijim ca o armonie perfectă să existe în dezvoltarea ce o dăm acestor forţe.” (S. Smiles) -
Ungur Camelia
EducatoareFUNCȚIA: Educatoare
GRAD DIDACTIC: Definitivat
STUDII:
- Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău
- Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogie (nivel licență)
- Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Consiliere școlară și asitență psihopedagogică (nivel Master)
- Sunt o fire sociabilă, veselă și implicată.
Îmi place să ofer copiilor libertate să se dezvolte fiecare în ritmul său, dar într-un mod organizat.
Pentru a fi un bun educator consider că trebuie să ai o mână de fier, acoperită cu o mănușă de catifea.
Meseria de educatoare consider că am „moștenit-o” de la mama mea. Încă de mică eram educatoarea păpușilor mele.
Lucrez permanent la dezvoltarea mea ca și cadru didactic, documentându-mă și participând la cele mai noi cursuri în domeniul educațional.
-
Soporan Raluca
EducatoareFUNCŢIA: Profesor în Învățământul PreșcolarGRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Specializarea Asistență socială în spațiul justiției. Probațiune si mediere (master)
Fecare clipă petrecută la grădiniţă de către cei mici încerc să o transform în una cât mai plăcută îmbinând activităţile zilnice de învăţare şi descoperire cu JOCUL, un element indispensabil în perioada copilăriei. Ca educatoare caut să fiu mereu informată cu tot ce apare nou legat de specialitatea mea. De asemenea pentru ca relaţia cu copiii să fie una cât mai bună de cele mai multe ori încerc să fiu o a doua mamă pentru aceștia lucru care nu ar fi posibil fără următoarele elemente magice: empatia, calmul, creativitatea, implicarea, perseverenţa, capacitatea de a le insufla copiilor încredere în propriile forţe şi multe alte lucruri caracteristice unui cadru didactic.Motto: „Tot ceea ce n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie. Această educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri.” – Jean Jacques Rousseau -
Ienciu Rebeca
EducatoareFUNCŢIA: Profesor în învățământul preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic “Dimitrie Ţichindeal“ din Arad
- Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Specializarea: Germană-Engleză (lcență)
- Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, Specializarea Management educaţional (master)
Consider, că profesia de educator este una nobilă, plăcută, dar în acelaşi timp destul de provocatoare. A şti nu înseamnă nimic dacă nu împărtăşeşti această ştiinţă copiilor cu drag, emoţie și răbdare.
Mi-am început activitatea de educator în anii studenției, la o grădiniță frumoasă din Timişoara, după care am revenit în Arad, orașul meu de suflet și locul unde m-am perfecționat permanent.
Pe parcursul anilor am văzut cum se desfăşoară activităţile instructiv-educative în mai multe unităţi de învăţământ şi am avut ocazia să dau aripi mai multor generații de copii, alături de colegele mele dragi. Consider, că până în acest moment, am învăţat să mă adaptez oricărui mediu educaţional, precum şi să colaborez eficient cu întreg personalul din grădiniţă.
La Grădiniţa cu P.P. „Bambi” din Cluj-Napoca lucrez din septembrie 2015 şi am 15 ani vechime în învăţământ.
Consider, că un om, trebuie să se educe permanent, pentru a deveni cea mai bună versiune a sa. Ca şi cadru didactic doresc să îmi îmbunătaţesc cunoştinţele în ceea ce priveşte domeniul de activitate. Astfel particip la diferite cursuri de formare, la webinarii, la schimburi de experienţă, citesc cărţi de specialitate, particip cu publicaţii la diferite simpozioane locale, naţionale şi internaţionale.
Mă implic în multe proiecte educaționale, care știu că aduc valoare copiilor, dar și mie personal. Tot mai mult pun accentul pe starea de bine a copiilor și a tuturor participanților din grădiniță, deoarece are un impact major asupra tuturor acțiunilor noastre.
MOTTO:
„Toate visele noastre se pot realiza dacă avem curajul să le urmăm” – Walt DisneyÎmi doresc, ca și educator, să pun prima cărămidă în realizarea visurilor copiilor, începând de la vârsta preșcolară. Vreau să-i ajut să fie încrezători în forțele proprii, să aibă o stimă de sine crescută, să-și descopere talentele și cu bucurie să lucreze la întărirea comportamentelor pozitive.
-
Nagy Melinda
EducatoareFUNCŢIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Institutor – Învățământ primar (absolvire)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (licență)
De când mă știu am dorit să fiu educatoare. Pentru mine a fi educatoare este vocație și nu o meserie.
Din 1998 sunt educatoare de religie reformată voluntară la Biserica Reformată nr. IX din Cluj, tot aici de 16 ani organizez „Vakacios Bibliahet” (săptămâna despre Biblie) pentru copii de toate vârstele.
În anii 2004 – 2010 am fost voluntară la IKE (Asociația Tinerilor Creștini din Transilvania), unde am avut un proiect numit TörpIKE, pentru copiii din familii cu probleme sociale.
Din 2007 sunt membru în Asociația Copacul Vieții, unde organizăm pe nivelul orașului, dar și al județului activități pentru părinți și copii.
Am debutat ca educatoare la Grădinița „Csemete” în 2005, iar din 2006 până în 2012 am lucrat la Grădinița cu P.P „Albă ca Zăpada”.
Sunt mamă a trei copii: doi băieți și o fetiță. Când am puțin timp liber îmi place mult să creez obiecte de decorație și cadouri personalizate manual.
MOTTO:
„Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.” Szabó Magda – traducere liberă: ”Copilul poate fi educat, dacă îl tratăm cu seriozitate din respect față de el.”“Știi tu ce înseamnă să fi copil? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe, să crezi în credință. Înseamnă să fii atât de mic încât, spiridușii să ajungă să-ți șoptească la ureche.” – Francis Thompson
„Atunci când încercăm să ne instruim copiii despre totul din viață, ei ne învață ce este viața.” Angela Schwindt
-
Pálfi Boglárka
Educatoare (concediu de maternitate)FUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
-
- Colegiul Național ”Bethlen Gábor”, Specializarea Învățătoare-Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Psihologie (Nivel Licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene, Specializarea Muncă și Resurse Umane (Nivel Master)
Pentru că am fost și sunt preocupată de propria formare și dezvoltare profesională am urmat cursuri și programe de formare, am participat cu lucrări științifice la simpozioane, am îndrumat preșcolarii în diferite concursuri, proiecte și parteneriate.
La nivelul unității am fost coordonator de structură, membru în CEAC, membru în cadrul Comisiei pentru recepționarea bunurilor materiale, membru în cadrul Comisiei pentru securitate și sănătate în muncă și de apărare împotriva incendiilor și responsabil la Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței și a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității. Sunt mentor în formarea studenților din cadrul UBB, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea: Învățământ Primar și Preșcolar, am fost coordonator la nivelul unității al Proiectului educațional „De mic învăț să mă feresc de rele” și „Să citim pentru mileniul III, membru al juriului în cadrul concursului pentru preșcolari „Kiskurutty”.MOTTO:
„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte” – Antoine de Saint-Exupéry -
-
Pascal Georgeta
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic ”Sabin Drăgoi” Deva, Specializarea Învățătoare-Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, Specializarea Finanțe și Bănci (Nivel Licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, Specializarea Audit și convergență contabilă (Nivel Master)
Experiența mea profesională, în calitate de cadru didactic, m-a ajutat să acumulez anumite competențe pedagogice și sociale, precum și manageriale, care să-mi servească pe viitor în derularea activității didactice și în îndeplinirea unor atribuții la nivel de unitate., cum ar fi: Coordonator de structură, coordonator al Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității, membru în Comisia de reînscriere/ înscriere a copiilor, membru în Comisia de achiziții, mentor cadre debutante, membru în Comisia de inventariere anuală a patrimoniului, de casare, clasare și valorificare a materialelor rezultate.
MOTTO:
ˮSingurul mod de a realiza lucruri minunate este să iubești ceea ce faci.” – Steve Jobs -
Pășcuță Camelia
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”, Facultatea de Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (Nivel Licență)
- Universitatea “Babeș – Bolyai” Cluj – Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Management Curricular (Nivel Master)
Am debutat în învățământ în anul 2008 la Grădinița cu PP “Așchiuță”. Din luna ianuarie 2012 și până în prezent lucrez la ”Grădinița cu PP Bambi”.
Consider că realizarea sarcinilor și obiectivelor învățământului preșcolar depinde în mare măsură de calitățile și competențele educatoarei prin tot ceea ce întreprinde, prin personalitatea sa, educatoarea reprezintă un model pentru copil, un sprijin pentru familie, un factor de cultură în comunitate.Dragostea pentru profesie, încrederea în viață și în puterile proprii, optimismul și entuziasmul în muncă o stimulează pe educatoare, îi dau energie, curaj și dinamism în activitate și în capacitățile de integrare active în acțiunile metodice, de perfecționare, autoperfecționare, participare la gradele didactice și perfecționările periodice, la cercurile și comisiile metodice.
MOTTO:
“Educatoarea joacă oarecum rolul cristalului care polarizează lumina difuză și o transformă în raze, care se răspândesc într-un splendid curcubeu.” (S. Herbinier-Lebert) -
Petrea Ileana
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în învățământul preșcolar
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Colegiul Național Pedagogic ,,Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca, Specializarea Învățătoare-Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie, Specializarea Geografia turismului, Cluj-Napoca (Nivel Licență)
A fi educatoare nu înseamnă doar a educa, ci înseamnă, mai presus de toate a simți…să simți iubire pentru copii. De multe ori, a fi educatoare înseamnă să prezinți copiilor o lume mai bună, să le zâmbești, chiar dacă starea ta nu este tocmai bună în ziua respectivă. Pe lângă multe cunoștințe, o creativitate ieșită din comun și capacitatea de a transforma orice activitate de învățare în joc, educatoarea mai trebuie să fie și persoana care să protejeze copiii, să îi alinte și să le vorbească frumos, adică exact ceea ce face un părinte. De aceea, cu blândețe, înțelegere, răbdare și dragoste, doresc să mă apropii de micuții dumneavoastră, să-i înțeleg și să-i îndrum pentru un parcurs în viață plăcut și pozitiv.
MOTTO:
”Tu ești propria ta creație și tot ceea ce ți se întâmplă este rezultatul creației tale “ – Stephen Richards -
Poptean Silvia
EducatoareFUNCȚIA: Profesor Învățământ Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Specializarea Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei- Specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar (licență)
- Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei- Specializarea Consiliere şcolară şi asistenţă psihopedagogică (master)
Cu o experiență considerabilă în domeniul educației, pot afirma că învățarea se desfăşoară de-a lungul întregii vieți. Deşi am participat la cele mai moderne cursuri în domeniul managementului educațional, învăț zi de zi împreună cu copiii pe care îi educ.
A fi profesor în concepţia mea, înseamnă să-i înveţi pe alţii să înveţe, este o operă care implică profesionalism, dăruire, entuziasm, optimism. E nevoie nu doar să propui conţinuturi, să formuleazi sarcini, să pretinzi conduite, ci să stimulezi curiozitatea copiilor, să modelezi comportamente, întărind încrederea în forţele proprii, să-i ajuti să se descopere pe sine şi să descopere lumea. Consider că fiecare copil este unic, că merită toată atenţia şi dragostea mea pedagogică. Cred cu tărie în calitatea şi valoarea relațiilor pe care le stabilesc cu cei cu care lucrez.
-
Berendi Raluca-Voichița
EducatoareFUNCȚIA: Profesor pentru învățământ preșcolar
GRADUL DIDACTIC: Definitivat
STUDII:
- Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
- Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar (nivel licență)
- Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Consiliere școlară și asistență psihopedagogică (nivel masterat) – în curs
Sunt o fire sociabilă, creativă și am ales să fiu educatoare pentru că îndrăgesc copiii și îmi place foarte mult să lucrez cu ei, să îi ajut să se dezvolte și să își dobândească primele deprinderi.
-
Tolnai Kinga
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în învățământul preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Teoretic Nr. 3 din Cluj-Napoca, Specializarea: Învățătoare – Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Reformată, Specializarea didactică: Catehet, CLuj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Cluj-Napoca
Lucrez din anul 1993 în învățământ ca educatoare (2 ani), învățătoare (2 ani), profesor religie reformată (2 ani), apoi iar ca educatoare (8 ani).
Activitatea grădiniței noastre o concepem în așa fel încât să favorizeze educația copilului preșcolar. Factorii pozitivi implicați în educația copilului sunt rezultatul cooperării cadrelor didactice si nedidactice, rezultat susținut zi de zi cu scopul formării unui climat favorabil in unitatea noastră. Promovăm cu pricepere si dăruire, cu fantezie si colaborare o educație pentru calitate, având in vedere dezvoltarea integrată a copilului. Colaborăm cu cadrele nedidactice, cu părinții copiilor preșcolari, cu instituții în cadrul programelor extracurriculare, cu profesori de limba engleză și educație fizică (dezvoltarea motricității) pentru a forma preșcolari motivați și responsabili, încrezători în talentele proprii și creativi, cu atitudini pozitive față de lume, cu cunoștințe și capacități dobândite în vederea integrării în viața socială.
MOTTO:
”A fi bun este un lucru nobil, a învăța pe alții să fie buni este și mai nobil” Mark Twain. – Am acceptat ideea că noi, educatoarele educăm inima și mintea fiecarui copil aflat în grija noastră.”
-