Grupa Iepurașii (Nyuszikák) PJ

 • Suntem o grupa de limba maghiară foarte voioasă, de aceea numele nostrum este:
  “Iepurașii”/”Nyuszikák”, întotdeauna săritori la ajutorul celorlalți, zburdalnici, cu
  mult umor, dornici de a veseli oaspeții noștri. Cu multă energie si fără a ne obosi,
  spunem povești, cântăm, dansăm, pictăm, modelăm, ne jucăm și multe altele. Ne
  simțim minunat in grădinița noastră, cu mult spațiu, multe jucării, mobilier nou si
  dotat, cu educatoarele noastre, Kinga și Melinda.
  • Vârsta grupei:
   3 – 5 ani
  • Mărimea grupei:
   23 copii
 • Educatoarele și îngrijitoarea grupei

  With education and experience in early childhood care
  • Nagy Melinda
   Educatoare

   Nagy Melinda

   Educatoare

   FUNCŢIA: Profesor în Învățământul Preșcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   STUDII:

   • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Institutor – Învățământ primar (absolvire)
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (licență)

    

   De când mă știu am dorit să fiu educatoare. Pentru mine a fi educatoare este vocație și nu o meserie.

   Din 1998 sunt educatoare de religie reformată voluntară la Biserica Reformată nr. IX din Cluj, tot aici de 16 ani organizez „Vakacios Bibliahet” (săptămâna despre Biblie) pentru copii de toate vârstele.

   În anii 2004 – 2010 am fost voluntară la IKE (Asociația Tinerilor Creștini din Transilvania), unde am avut un proiect numit TörpIKE, pentru copiii din familii cu probleme sociale.

   Din 2007 sunt membru în Asociația Copacul Vieții, unde organizăm pe nivelul orașului, dar și al județului activități pentru părinți și copii.

   Am debutat ca educatoare la Grădinița „Csemete” în 2005, iar din 2006 până în 2012 am lucrat la Grădinița cu P.P „Albă ca Zăpada”.

   Sunt mamă a trei copii: doi băieți și o fetiță. Când am puțin timp liber îmi place mult să creez obiecte de decorație și cadouri personalizate manual.

   MOTTO:
   „Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.” Szabó Magda – traducere liberă: ”Copilul poate fi educat, dacă îl tratăm cu seriozitate din respect față de el.”

   “Știi tu ce înseamnă să fi copil? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe, să crezi în credință. Înseamnă să fii atât de mic încât, spiridușii să ajungă să-ți șoptească la ureche.” – Francis Thompson

   „Atunci când încercăm să ne instruim copiii despre totul din viață, ei ne învață ce este viața.” Angela Schwindt

  • Tolnai Kinga
   Educatoare

   Tolnai Kinga

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în învățământul preșcolar

   GRAD DIDACTIC: I

   STUDII:

   • Liceul Teoretic Nr. 3 din Cluj-Napoca, Specializarea: Învățătoare – Educatoare
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Reformată, Specializarea didactică: Catehet, CLuj-Napoca
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Cluj-Napoca

   Lucrez din anul 1993 în învățământ ca educatoare (2 ani), învățătoare (2 ani), profesor religie reformată (2 ani), apoi iar ca educatoare (8 ani).

   Activitatea grădiniței noastre o concepem în așa fel încât să favorizeze educația copilului preșcolar. Factorii pozitivi implicați în educația copilului sunt rezultatul cooperării cadrelor didactice si nedidactice, rezultat susținut zi de zi cu scopul formării unui climat favorabil in unitatea noastră. Promovăm cu pricepere si dăruire, cu fantezie si colaborare o educație pentru calitate, având in vedere dezvoltarea integrată a copilului. Colaborăm cu cadrele nedidactice, cu părinții copiilor preșcolari, cu instituții în cadrul programelor extracurriculare, cu profesori de limba engleză și educație fizică (dezvoltarea motricității) pentru a forma preșcolari motivați și responsabili, încrezători în talentele proprii și creativi, cu atitudini pozitive față de lume, cu cunoștințe și capacități dobândite în vederea integrării în viața socială.

   MOTTO:
   ”A fi bun este un lucru nobil, a învăța pe alții să fie buni este și mai nobil” Mark Twain. – Am acceptat ideea că noi, educatoarele educăm inima și mintea fiecarui copil aflat în grija noastră.”