Grupa Fluturașii

 • MOTTO GRUPĂ:

  „Cea mai eficienta educație pentru un copil consta în joaca lui cu lucruri frumoase” (Platon)

  ACTIVITĂŢILE GRUPEI:

  Suntem 28 de fluturaşi, mici şi coloraţi, dornici să învăţăm lucruri noi, să explorăm, să împărtăşim impresii, să interacţionăm cu copii de vârsta noastră. Fiecare zi petrecută la grădiniţă aduce noi experienţe şi manifestări variate ale jocului nostru.

  Prin joc dobândim încredere în forţele noastre, ne formăm atenţia, spiritul de observaţie, perseverenţa, ne dezvoltăm şi antrenăm capacităţile fizice şi intelectuale, dar şi trăsăturile de caracter. Suntem nişte fluturaşi puternici din punct de vedere emoţinal, voioşi, curajoşi şi perfect ancoraţi în vremurile pe care le trăim.

  În călătoria noastră suntem îndrumaţi de educatoarele noastre, care ne veghiază zborul în lumea copilăriei. Împreună formăm o echipă harnică, unită şi prietenoasă. Şi anul acesta, la fel ca şi în anii precedenţi, ne propunem să ne îmbogăţim cunoştinţele, să comunicăm mai mult şi mai eficient, să împărtăşim emoţii, trăiri şi experienţe, să ne perfecţionăm pe toate planurile: intelectual, afectiv, socio-emoţional şi psihomotric.

  Activitățile zilnice se desfăsoară sub formă integrată, astfel că se aduce un plus de lejeritate și mai multă coerență procesului de predare-învațare, punând un accent deosebit pe joc ca metodă de bază a acestui proces.

  La nivelul grupei, vom desfașura, lunar, activitati extracurriculare (vizite, plimbari, concursuri etc), activități opționale cu profesori de specialitate: limba engleza, dans modern, baschet, dar și activităti în parteneriat cu familia: ”Împreună vom cuceri noi orizonturi”, vizând implicarea directa a părinților.

  • Vârsta grupei:
   4-5 ani
  • Mărimea grupei:
   28 de copii
 • Educatoarele și îngrijitoarea grupei

  • Popa Ioana Alexandra

   Popa Ioana Alexandra

   FUNCȚIA:  Educatoare

   GRAD DIDACTIC: Debutant

   STUDII:

   • Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
   • Universitatea ”Babeș-Bolyai” Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar (în curs de finalizare)

   Eu cred că am una din cele mai importante și frumoase meserii din lume. Noi, educatoarele suntem primii oameni pe mâna cărora părinții iși dau copiii. Sunt o fire veselă, iubesc muzica, și aduc, ori de câte ori am ocazia, acestă artă în activitățile desfășurate la grupă. Iubesc să învăț și să mă joc alături de copii.

  • Aciu Crina
   Educatoare (detașată)

   Aciu Crina

   Educatoare (detașată)

   FUNCŢIA: Profesor în Învățământul Preșcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   STUDII: 

   • Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai”, Zalau, Specializarea Educatoare-Învățătoare
   • Universitatea “Babes-Bolyai” Facultatea de Geografie, Specializarea Geografie (licență)
   • Universitatea “Babes-Bolyai” Facultatea de Geografie, Specializarea Amenajare si Dezvoltare Turistica (master)

   Sunt membră a colectivului didactic al Grădiniței Bambi din luna septembrie a anului 2010 și pot afirma că, până în prezent am avut parte doar de experiențe frumoase, din care am avut multe de învățat. Meseria pe care mi-am ales-o nu m-a dezamăgit nici o clipă, iar adevărata învățătură am primit-o la grupă, de la cei mici. Atunci când se desprinde de mâna mamei, copilul “apucă” mâna …educatoarei. Pentru fiecare copil, noi, educatoarele, devenim “mame”, care își îngrijesc și le transformă lacrimile in zâmbete pana la sfârșitul zilei. Profesia de educatoare este una complexă si nobilă, dificilă și plăcută, în care “a ști nu înseamnă nimic dacă nu împărtășești această știință cu emoție”.

   Munca de mare răspundere pe care o îndeplinesc, îmi cere pe de altă parte să mă implic în acțiuni metodice de perfecționare, de aceea în prezent sunt înscrisă la concursul pentru obținerea gradului didactic II. Pentru dezvoltarea profesională dar și personală încerc să mă implic cât mai activ la acțiunile desfășurate la nivelul unității.

   MOTTO:

   Copiii nu sunt singurii care cresc. Și părinții cresc. Tot așa cum noi ne privim copiii, să vedem ce fac cu viețile lor, ne privesc si ei pe noi, să vadă ce facem noi cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei să ajungă până la stele. Tot ce pot face este ca eu să mă întind spre ele. (Neil Postman)

  • Cornea Alina
   Educatoare

   Cornea Alina

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în învățământul preșcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   STUDII:

   • Colegiul Național I. M. Clain, Blaj
   • Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației, Specializarea Pedagogia Învațămantului Primar și Preșcolar (licență)

   Profesia de educator este una complexă și nobilă, dificilă și plăcută, în care ”a ști” nu înseamnă nimic, dacă nu împărtășești această știință copiilor cu emoție și forță spirituală.

   Pentru a învăța, cum să le împărtășesc aceste cunoștințe celor mici, caut mereu să mă perfecționez participând la diverse cursuri de formare, cum sunt: programul de perfecționare “Lucrător prin arte combinate”, inițierea cadrelor didactice în programul de formare “Debutul gradiniței”, “Cursul de prim ajutor premedical”, participarea la diverse simpozioane.

   La nivelul unității urmăresc să mă implic activ în acțiunile metodice, sunt membru în Comisia pentru curriculum, coordonator al proiectului județean “De mic învăț să mă feresc de rele”, membru în echipa de proiect al concursului “Curcubeul schimbării”.

   MOTTO:
   “Nimic nu-i mai frumos şi mai nobil, decât meseria de educator, de grădinar de suflete umane, de călăuză a celor mai curate şi mai pline de energie mlădiţe” Dumitru Almaş