-
MOTTO GRUPĂ:
„Cea mai eficientă educație pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase” (Platon)
ACTIVITĂŢILE GRUPEI:
Suntem fluturaşi mici şi coloraţi, dornici să învăţăm lucruri noi, să explorăm, să împărtăşim impresii, să interacţionăm cu copii de vârsta noastră. Fiecare zi petrecută la grădiniţă aduce noi experienţe şi manifestări variate ale jocului nostru.
Prin joc dobândim încredere în forţele noastre, ne formăm atenţia, spiritul de observaţie, perseverenţa, ne dezvoltăm şi antrenăm capacităţile fizice şi intelectuale, dar şi trăsăturile de caracter. Suntem nişte fluturaşi puternici din punct de vedere emoţinal, voioşi, curajoşi şi perfect ancoraţi în vremurile pe care le trăim.
În călătoria noastră suntem îndrumaţi de educatoarele noastre, care ne veghiază zborul în lumea copilăriei. Împreună formăm o echipă harnică, unită şi prietenoasă. Şi anul acesta, la fel ca şi în anii precedenţi, ne propunem să ne îmbogăţim cunoştinţele, să comunicăm mai mult şi mai eficient, să împărtăşim emoţii, trăiri şi experienţe, să ne perfecţionăm pe toate planurile: intelectual, afectiv, socio-emoţional şi psihomotric.
Activitățile zilnice se desfăsoară sub formă integrată, astfel că se aduce un plus de lejeritate și mai multă coerență procesului de predare-învațare, punând un accent deosebit pe joc ca metodă de bază a acestui proces.
La nivelul grupei, vom desfașura, lunar, activitati extracurriculare (vizite, plimbari, concursuri etc), parteneriate cu profesori de specialitate, dar și activităti în parteneriat cu familia, vizând implicarea directa a părinților.
- Vârsta grupei:4-5 ani
- Mărimea grupei:28 de copii
-
-
Educatoarele și îngrijitoarea grupei
-
-
Balasz Mureșan Dorina
EducatoareFUNCŢIA: Profesor în educație timpurie
GRAD DIDACTIC: Gradul I
STUDII:
- Liceul Pedagogic „George Coșbuc ” Năsăud, Profil pedagogic, specialitatea educatoare
- UBB, Facultatea de Fizică
- UBB, Facultatea de Fizică, Masterat pe Fizica materialului oxidic
- UBB, Doctorat în fizică
MOTTO:
-
Cornea Alina
Educatoare (concediu de maternitate)FUNCȚIA: Profesor în educație timpurie
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Colegiul Național I. M. Clain, Blaj
- Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației, Specializarea Pedagogia Învațămantului Primar și Preșcolar (licență)
Profesia de educator este una complexă și nobilă, dificilă și plăcută, în care ”a ști” nu înseamnă nimic, dacă nu împărtășești această știință copiilor cu emoție și forță spirituală.
Pentru a învăța, cum să le împărtășesc aceste cunoștințe celor mici, caut mereu să mă perfecționez participând la diverse cursuri de formare, cum sunt: programul de perfecționare “Lucrător prin arte combinate”, inițierea cadrelor didactice în programul de formare “Debutul gradiniței”, “Cursul de prim ajutor premedical”, participarea la diverse simpozioane.
La nivelul unității urmăresc să mă implic activ în acțiunile metodice, sunt membru în Comisia pentru curriculum, coordonator al proiectului județean “De mic învăț să mă feresc de rele”, membru în echipa de proiect al concursului “Curcubeul schimbării”.
MOTTO:
“Nimic nu-i mai frumos şi mai nobil, decât meseria de educator, de grădinar de suflete umane, de călăuză a celor mai curate şi mai pline de energie mlădiţe” Dumitru Almaş -
Fărăgău Patricia
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în educație timpurie
GRAD DIDACTIC: II
STUDII:
- Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învătământului Primar şi Preşolar
Din experiența dobândită in cei 8 ani de când lucrez ca educatoare, am realizat că aceasta este menirea mea, să evoluez alături de cei mici in munca mea de cadru didactic. Am participat la diverse cursuri de formare: ”Debutul grădiniței”, ”Cursul de prim ajutor premedical”, in urma cărora am reușit să-mi însușesc anumite cunoștințe utile in fiecare zi în munca de educator. De asemenea am fost implicată in diferite acțiuni de voluntariat in cadrul Proiectului International “Sărbătoarea Învierii – Lumina sufletelor noastre”, acțiune prin care am reușit să le evidențiez copiilor cât este de important să faci o donație unor copii de vârsta lor fără posibilități financiare.
MOTTO:
“Educator adevărat poate fi numai acela care face din viața sa un adevărat îndreptar si pentru alții, iar asta nu-i cu putință fără acel simț de armonie interioară, care stăpânește in fiecare clipă cugetul și voința educatorului” (Simion Mehedinți)
-