Grupa Bobocii S2

 • Grupa mare Boboceii

  MOTTO GRUPĂ: ”Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte.” Paulo Coelho

  ACTIVITĂȚILE GRUPEI:

       Într-o atmosferă vioaie și entuziastă, copiii exersează deprinderi prin joc, rezolvă probleme, urmează indicații, își asumă roluri, argumentează și pot lua decizii. În acest context de învățare activă și relaxantă în același timp, copilului i se oferă ocazia de recunoaștere a valorii personale în cadrul grupului prin faptul că își poate face cunoscute abilitățile, preocupările experiențele personale, fiind în același timp politicos, respectuos, încrezător că mesajul său e ascultat cu atenție și respect. Coeziunea grupului e dată  de respectarea unor reguli simple acceptate de toți, de atmosfera caldă și ritualul în care se desfășoară în mod ciclic. Atmosfera prietenoasă și caracterul ludic dau savoare și  sporesc de fiecare dată creativitatea copiilor. Mesajul educatoarei e ascultat cu atenție și nimeni din grup nu are emoții  decât constructive, pentru că totul pare un joc, chiar dacă se vehiculează cunoștințe importante și deprinderi de viață utile, pentru că atmosfera este una deschisă și prietenoasă. Relațiile sunt de colaborare nediscriminatorii, pentru că diversitatea este încurajată. Fiecare are dreptul  să participe, să fie inclus în joc, într-o rețea a prieteniei și colegialității. 

  • Vârsta grupei:
   4-5 ani
  • Mărimea grupei:
   29 copii
  • Magento Care

   Pulvinar est metro ligula blandit maecenas retrum gravida cuprum.

  • Nunc Blandit

   Pulvinar est metro ligula blandit maecenas retrum gravida cuprum.

  • Mauris Solutide

   Pulvinar est metro ligula blandit maecenas retrum gravida cuprum.

  • Quisque Morbi

   Pulvinar est metro ligula blandit maecenas retrum gravida cuprum.

  • Libro Retrum

   Pulvinar est metro ligula blandit maecenas retrum gravida cuprum.

  • Phasellus Novum

   Pulvinar est metro ligula blandit maecenas retrum gravida cuprum.

 • Educatoarele și îngrijitoarea grupei

  With education and experience in early childhood care
  • Ungur Camelia
   Educatoare

   Ungur Camelia

   Educatoare

   FUNCȚIA: Educatoare

   GRAD DIDACTIC: Definitivat

   STUDII:

   • Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău
   • Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogie (nivel licență)
   • Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Consiliere școlară și asitență psihopedagogică (nivel Master)

    

   • Sunt o fire sociabilă, veselă și implicată.
    Îmi place să ofer copiilor libertate să se dezvolte fiecare în ritmul său, dar într-un mod organizat.
    Pentru a fi un bun educator consider că trebuie să ai o mână de fier, acoperită cu o mănușă de catifea.
    Meseria de educatoare consider că am „moștenit-o” de la mama mea. Încă de mică eram educatoarea păpușilor mele.
    Lucrez permanent la dezvoltarea mea ca și cadru didactic, documentându-mă și participând la cele mai noi cursuri în domeniul educațional.

    

    

  • Poptean Silvia
   Educatoare

   Poptean Silvia

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar

   GRAD DIDACTIC: I

   STUDII:

   • Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Specializarea Educatoare
   • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar (licență)
   • Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca,  Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Consiliere şcolară şi asistenţă psihopedagogică (master)

   Sunt membru în corpul  național de experți în managementul educațional, responsabil de cerc pedagogic al educatoarelor, membru în Consiliul de Administrație şi responsabil a Consiliului Pentru Curriculum pe unitate. Am fost coordonator al Proiectului  ”Grădina verde de la grădi”, proiect ecologic cu finanțare comunitară. Am organizat cursuri pentru părinți în cadrul programului” Educăm aşa”. Am participat în calitate de coordonator şi organizator de proiecte județene – ”Primăvara copiilor”, ”Parada personajelor din poveste”, iar la nivel de unitate” Kalokaghatia”, ”Să citim pentru mileniul III” şi ”Ecogrădinița”. Am inițiat şi desfășurat parteneriate cu şcoli şi grădinițe din oraș sau din țară. În fiecare an  am  participat la simpozioane şi concursuri şcolare, unde am câştigat premii personal sau cu copiii pe care îi educ. Am scris şi publicat în reviste sau cărți de  specialitate, materiale în domeniul managementului educațional.

   Cu o experiență de trei decenii în domeniul educației preşcolare pot afirma  că  învățarea se desfăşoară de-a lungul întregii vieți. Deşi am participat la cele mai moderne cursuri în domeniul managementului educațional, învăț zi de zi cu, şi de la copiii pe care îi educ.

   A fi profesor în concepţia mea înseamnă să-i înveţi pe alţii  să înveţe, este o operă care implică profesionalism, dăruire, entuziasm, optimism. Eu  nu doar propun conţinuturi, formuleaz sarcini, pretind conduite, ci stimulez curiozitatea copiilor, modelez comportamente, întăresc încrederea în forţele proprii, îi ajut să se descopere pe sine şi să descopere lumea. Consider că fiecare copil este unic, că merită toată atenţia şi dragostea mea pedagogică. Cred cu tărie în calitatea şi valoarea relațiilor pe care le stabilesc cu cei cu care lucrez.

  • Gabor Natalia
   Îngrijitoare

   Gabor Natalia

   Îngrijitoare