-
Grupa mare Boboceii
MOTTO GRUPĂ: ”Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte.” Paulo Coelho
ACTIVITĂȚILE GRUPEI:
Într-o atmosferă vioaie și entuziastă, copiii exersează deprinderi prin joc, rezolvă probleme, urmează indicații, își asumă roluri, argumentează și pot lua decizii. În acest context de învățare activă și relaxantă în același timp, copilului i se oferă ocazia de recunoaștere a valorii personale în cadrul grupului prin faptul că își poate face cunoscute abilitățile, preocupările experiențele personale, fiind în același timp politicos, respectuos, încrezător că mesajul său e ascultat cu atenție și respect. Coeziunea grupului e dată de respectarea unor reguli simple acceptate de toți, de atmosfera caldă și ritualul în care se desfășoară în mod ciclic. Atmosfera prietenoasă și caracterul ludic dau savoare și sporesc de fiecare dată creativitatea copiilor. Mesajul educatoarei e ascultat cu atenție și nimeni din grup nu are emoții decât constructive, pentru că totul pare un joc, chiar dacă se vehiculează cunoștințe importante și deprinderi de viață utile, pentru că atmosfera este una deschisă și prietenoasă. Relațiile sunt de colaborare nediscriminatorii, pentru că diversitatea este încurajată. Fiecare are dreptul să participe, să fie inclus în joc, într-o rețea a prieteniei și colegialității.
- Vârsta grupei:4-5 ani
- Mărimea grupei:29 copii
-
-
Educatoarele și îngrijitoarea grupei
With education and experience in early childhood care
-
-
Ungur Camelia
EducatoareFUNCȚIA: Educatoare
GRAD DIDACTIC: Definitivat
STUDII:
- Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău
- Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogie (nivel licență)
- Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Consiliere școlară și asitență psihopedagogică (nivel Master)
- Sunt o fire sociabilă, veselă și implicată.
Îmi place să ofer copiilor libertate să se dezvolte fiecare în ritmul său, dar într-un mod organizat.
Pentru a fi un bun educator consider că trebuie să ai o mână de fier, acoperită cu o mănușă de catifea.
Meseria de educatoare consider că am „moștenit-o” de la mama mea. Încă de mică eram educatoarea păpușilor mele.
Lucrez permanent la dezvoltarea mea ca și cadru didactic, documentându-mă și participând la cele mai noi cursuri în domeniul educațional.
-
Poptean Silvia
EducatoareFUNCȚIA: Profesor Învățământ Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Specializarea Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei- Specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar (licență)
- Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei- Specializarea Consiliere şcolară şi asistenţă psihopedagogică (master)
Cu o experiență considerabilă în domeniul educației, pot afirma că învățarea se desfăşoară de-a lungul întregii vieți. Deşi am participat la cele mai moderne cursuri în domeniul managementului educațional, învăț zi de zi împreună cu copiii pe care îi educ.
A fi profesor în concepţia mea, înseamnă să-i înveţi pe alţii să înveţe, este o operă care implică profesionalism, dăruire, entuziasm, optimism. E nevoie nu doar să propui conţinuturi, să formuleazi sarcini, să pretinzi conduite, ci să stimulezi curiozitatea copiilor, să modelezi comportamente, întărind încrederea în forţele proprii, să-i ajuti să se descopere pe sine şi să descopere lumea. Consider că fiecare copil este unic, că merită toată atenţia şi dragostea mea pedagogică. Cred cu tărie în calitatea şi valoarea relațiilor pe care le stabilesc cu cei cu care lucrez.
-