Grupa Steluțele S1

  • MOTTO:

    ,,Semeni o faptă, culegi un obicei; Semeni un obicei, culegi un caracter; Semeni un caracter, culegi un destin (Dalai Lama)“

     

    Activitățile grupei:

         Copiii din grupa ,,Steluțele” sunt încurajați să-și dezvolte deprinderile de viață autonomă, iubiți și sfătuiți să iubească, învățați și îndrumați să învețe. Se desfășoară la grupă activități de învățare de la știință la activități matematice, dezvoltarea limbajului, educație muzicală și fizică, dar și activități practice și artistico-plastice.

          Împreună cu copiii desfășurăm proiecte cu tematică diversă. Această manieră de abordare vine în sprijinul copiilor, fiind mult mai lejeră și accesibilă nivelului și particularităților de vârstă. În stabilirea subiectelor se ține cont de dorințele și de alegerile copiilor, punându-se accent pe libertatea copilului în alegerea temei, pe munca în echipă și participarea la activități inedite.

    • Vârsta grupei:
      4-5 ani
    • Mărimea grupei:
      26 copii
  • Educatoarele grupei

    • Creștin Ana Alexandra

      Creștin Ana Alexandra

      FUNCȚIA:  Profesor în Învățământul Preșcolar

      GRAD DIDACTIC: Grad II

      STUDII:

      • Liceul: Colegiul Național Silvania, Zalău, profil Matematică-Informatică, Informatică intensiv
      • Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Administrație  Publică, zi, UBB, Cluj- Napoca
      • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologia Învățământului Primar și Preșcolar, zi, UBB, Cluj- Napoca

      Dacă un copil m-ar întreba: „Cum se mănâncă un elefant?”, i-aș răspunde: „Bucățică cu bucățică.” Asta e misiunea noastră, a educatorilor: să ajutăm copilul să descopere lumea, cu pași mici, pentru a ȋnvăța să trăiască în ea. Pentru a educa un copil, e nevoie să te înarmezi cu multă răbdare pentru a reuși să-i hrănești capacitatea de învățare și nevoia continuă de cunoaștere și explorare a lumii. Așadar, pentru a învăța, copiii nu au nevoie doar de răspunsuri, ci au nevoie de îndrumare. Ei învață prin joacă și descoperire, așa că, atunci când un copil îți pune o ȋntrebare, explică-i, arată-i și el te va asculta, mai apoi va explora, va încerca și în final va învăța din experiența avută.

      Frumusețea acestei meserii stă în bucuria cu care copilul descoperă și este mulțumit. Mulțumirea lui, e și mulțumirea mea, iar asta înseamnă vocație! Această meserie, făcută fără vocație e ca și cum atunci când un copil m-ar întreba „Cum se mănâncă un elefant?”, i-aș răspunde: ” Pe tot odată!”.

       

    • Petrea Ileana
      Educatoare

      Petrea Ileana

      Educatoare

      FUNCȚIA: Profesor în învățământul preșcolar

      GRAD DIDACTIC: II

      STUDII:

      • Colegiul Național Pedagogic ,,Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca, Specializarea Învățătoare-Educatoare
      • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Geografie, Specializarea Geografia turismului, Cluj-Napoca (Nivel Licență)

      A fi educatoare nu înseamnă doar a educa, ci înseamnă, mai presus de toate a simți…să simți iubire pentru copii. De multe ori, a fi educatoare înseamnă să prezinți copiilor o lume mai bună, să le zâmbești, chiar dacă starea ta nu este tocmai bună în ziua respectivă. Pe lângă multe cunoștințe, o creativitate ieșită din comun și capacitatea de a transforma orice activitate de învățare în joc, educatoarea mai trebuie să fie și persoana care să protejeze copiii, să îi alinte și să le vorbească frumos, adică exact ceea ce face un părinte. De aceea, cu blândețe, înțelegere, răbdare și dragoste, doresc să mă apropii de micuții dumneavoastră, să-i înțeleg și să-i îndrum pentru un parcurs în viață plăcut și pozitiv.

      MOTTO:
      ”Tu ești propria ta creație și tot ceea ce ți se întâmplă este rezultatul creației tale “ – Stephen Richards