Grupa combinată Furnicuțe (Hangyák)

 • MOTTO GRUPĂ:  Cel ce a avut o copilărie luminoasă și fericită și-a adunat comoara nesecată  în care se găsește mângâierea și în cele mai dureroase clipe ale vieții.”  Wilhem Wundt

  ACTIVITĂȚILE GRUPEI:
  Grupa noastră este combinată, sunt copii care abia au început grădiniţa, dar sunt şi copii care deja se pregătesc de şcoală.  Am ales numele de „Furnicuţe” pentru că şi noi suntem foarte harnici, ne place să ne jucăm, să desenăm, să colorăm, să lipim, să modelăm. Sala noastră o decorăm cu lucrările noastre în funcţie de anotimpuri şi de sărbătorile anului. Din mobila şi materialele pe care le deţinem amenajăm magazin, bibliotecă, teatru de păpuşi, cabinet medical în sala noastră de grupă şi acolo desfăşurăm jocurile şi activităţile didactice. Zilnic ascultăm muzică, facem mişcare şi călătorim în lumea fermecată a poveştilor. Ne îmbogăţim cunoştinţele cu expresii şi cuvinte din alte limbi: limba română, limba engleză.  În fiecare an organizăm excursii, drumeţii în natură şi la prietenii noştri. Când vremea ne permite desfăşurăm activităţi şi jocuri în aer liber.

  • Vârsta grupei:
   3 - 6 ani
  • Mărimea grupei:
   17 de copii
 • Educatoarele grupei

  • Bálint-Svella Éva
   Educatoare

   Bálint-Svella Éva

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în Învățământul preșcolar

   Gradul didactic I

    STUDII:

   • Liceul Pedagogic ”Benedek Elek” Odorheiu-Secuiesc
   • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea Psihologie (Nivel Licență)
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie Școlară (Nivel Master)

   La nivelul unității sunt responsabil al Comisiei pentru prevenirea și combaterea discriminării și promovarea interculturalității, membru în Comisia SSM și PSI și membru în Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar.

   Sunt coordonator la nivelul grădiniței al Proiectului educațional național „Să citim pentru mileniul III”, mentor în formarea studenților în cadrul UBB, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, membru al juriului la Concursul Național ”IV. Kiskurutty Játéktanoda”, organizat de Societatea pentru Educație și Cultură ”Kurutty”

   În volumul ”Metoda proiectului în învățământul preșcolar” editura Abel, 2012 am publicat Proiectul tematic întitulat: ”Pământul locuit de oameni”

   MOTTO:
   ” Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.” – Antoine de Saint Exupéry

  • Pálfi Boglárka
   Educatoare

   Pálfi Boglárka

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar

   GRAD DIDACTIC: I

   STUDII:

    • Colegiul Național ”Bethlen Gábor”, Specializarea Învățătoare-Educatoare
    • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Psihologie (Nivel Licență)
    • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene, Specializarea Muncă și Resurse Umane (Nivel Master)

   Pentru că am fost și sunt preocupată de propria formare și dezvoltare profesională am urmat cursuri și programe de formare, am participat cu lucrări științifice la simpozioane, am îndrumat preșcolarii în diferite concursuri, proiecte și parteneriate.
   La nivelul unității am fost coordonator de structură, membru în CEAC, membru în cadrul Comisiei pentru recepționarea bunurilor materiale, membru în cadrul Comisiei pentru securitate și sănătate în muncă și de apărare împotriva incendiilor și responsabil la Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței și a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității. Sunt mentor în formarea studenților din cadrul UBB, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Specializarea: Învățământ Primar și Preșcolar, am fost coordonator la nivelul unității al Proiectului educațional „De mic învăț să mă feresc de rele” și „Să citim pentru mileniul III, membru al juriului în cadrul concursului pentru preșcolari „Kiskurutty”.

   MOTTO:
   „Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte” – Antoine de Saint-Exupéry