Grupa mijlocie Ursuleții

 • MOTTO:

  „Știi tu ce înseamnă să fii copil? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe… Înseamnă să fii atât de mic încât spiridușii să ajungă să-ți șoptească la ureche, înseamnă să  transformi bostanii în calești și șoriceii în telegari, josnicia în noblețe și nimicul în orice…” (Francis Thompson)

  ACTIVITĂŢILE GRUPEI:

  Suntem grupa care descoperim și parcurgem zilnic tărâmuri și experiențe fermecate, pentru că activitatea noastră zilnică înseamnă aventură. Pentru noi poveștile nu sunt doar o categorie de activitate, lumea lor devine mediul propice de desfășurare a activităților noastre, în care creativitatea și fantezia vor fi performate la maximum. Activitățile se desfășoară în manieră integrată, respectând conținutul și prevederile noului curriculum, de aceea copiilor li se stimulează mereu creativitatea, sunt provocați să descopere, să analizeze, să rezolve, să fie activi și curioși, energici și încrezători.

  Experiența directă cu mediul natural și social este susținută în cadrul activităților extracurriculare (spectacole, serbări, vizite, excursii, expoziții, concursuri) și a celor de parteneriat, desfășurate în colaborare cu familia și diferite instituții locale. Pentru ca activitățile noastre să fie cunoscute și pentru a stabilii o relație strânsă între grădiniță și familie, părinții sunt stimulați să se implice în activitatea noastră prin organizarea unor întâlniri, concursuri, excursii în care părintele și copilul să poată forma o echipă unită și competitivă. Ne completăm experiențele de învățare prin realizarea unor activități deosebite din cadrul proiectelor județene în care suntem înscriși: Curcubeul schimbării și De mic învăț să mă feresc de rele. De asemenea ne distrăm și învățăm împreună cu Miss Vero la orele Learn with music și cu Adelina la orele de dans modern.

  • Vârsta grupei:
   3-4 ani
  • Mărimea grupei:
   30 copii
 • Educatoarele și îngrijitoarea grupei

  • Borșan Ramona
   Educatoare

   Borșan Ramona

   Educatoare

   FUNCȚIA: Educatoare

   GRAD DIDACTIC: II

   VECHIME: 14 ani

   STUDII:

   • Colegiul Pedagogic “Gheorghe Lazăr”, Specializarea Învățătoare-Educatoare
   • Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Specializarea Asistență Socială

   Parcursul meu profesional m-a ajutat să evoluez, în calitate de cadru didactic, să dobândesc competențele științifice, psihopedagogice, manageriale, respectiv psihosociale, care să faciliteze obținerea de plus valoare în activitatea didactică.

   Sunt membră a colectivului didactic al Grădiniței Bambi din septembrie 2010, perioadă în care am obținut gradul didactic II și am fost implicată în activitățile educative din unitate, promovând o imagine pozitivă în rândul părinților și în comunitate. În continuare, în vederea desăvârșirii profesionale, sunt înscrisă la gradul didactic I. În prezent sunt coordonator al Comisiei pentru Proiecte și Programe Educative Școlare și Extrașcolare, responsabilă Cerc Pedagogic, membră în Consiliul de Administrație al unității, coordonator pe unitate al proiectului județean Curcubeul Schimbării.

   GRĂDINIȚA reprezintă un mediu cald, protector, stimulativ, un mediu pe care îl putem asemui unei cărți cu povești, în care muzica, literatura, artele plastice, natura, mișcarea, socialul, emoțiile, culorile sunt într-o permanentă interacțiune, într-un permanent dialog cu COPILUL, care pătrunde într-o lume adaptată nevoilor, dorințelor, vârstei copilăriei.

   MOTTO:
   Copiii învață din felul în care trăiesc:
   Dacă copiii sunt crescuți cu critici, ei învață să condamne.
   Dacă copiii trăiesc în teamă, ei învață să fie temători.
   Dacă copiii trăiesc în gelozie, ei învață ce este invidia.
   Dacă copiii trăiesc în apreciere, ei învață să aprecieze.
   Dacă copiii trăiesc în recunoaștere, ei învață să aibă un țel.
   Dacă copiii trăiesc în prietenie, ei învață că lumea este un loc frumos în care poți trăi.