Grupa mijlocie Mămăruțele

 • Grupa mijlocie Mămăruțele

  MOTTO GRUPĂ: „Un test al corectitudinii procedurii de învăţământ este fericirea copilului”.  Maria Montessori.   

  ACTIVITĂȚILE GRUPEI: Activităţile propuse pe parcursul unei zile stimulează creativitatea, imaginaţia, îndemânarea, îndrăzneala, exprimarea gândurilor şi a sentimentelor, interacţiunea cu lumea înconjurătoare şi autocunoaşterea, testarea emoţiilor şi, cel mai important, caracterul distractiv. În activităţile noastre obiectivul principal este acela de a crea o lume în care fiecare copil să-şi dezvolte, în ritmul propriu, personalitatea, astfel, pe lângă activităţile de tip integrator propuse de curriculum, îmbinăm armonios elemente ale pedagogiilor alternative Waldorf şi Montessori.

   

   

   

  • Vârsta grupei:
   4-5 ani
  • Mărimea grupei:
   26 de copii
 • Educatoarele grupei

  • Guzu Elisabeta
   Educatoare

   Guzu Elisabeta

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor pentru învățământul preșcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   VECHIME: 6 ani

   STUDII:

   • Liceului de Coreografie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia”, Secția Arta Actorului
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Pedagogia Învăţământului Primar și Preşcolar (licență)
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Management curricular (masterat)

   Sunt o fire veselă, iubesc muzica, dansul și teatrul și aduc, ori de câte ori am ocazia, aceste arte în activitățile desfășurate la grupă. Iubesc să învăț și să mă joc alături de mămăruțele mele colorate și împreună facem ca fiecare zi să fie una de neuitat.

   • „Omul cât trăiește învață” – și ține pasul cu lumea, cu noul, cu inovația, de accea și eu încerc să învăț și să descopăr lucruri noi participând la cursuri  de formare:

   -„Planul de dezvoltare instituțională” – Cluj-Napoca, iunie 2015

   -„Metode și tehnici de intervenție la copilul preșcolar” – Cluj-Napoca, iunie 2015

   -„Calitate în sistemul de învățământ preșcolar” – Brașov, noiembrie 2015

   „Managementul activitatilor educative” – Cluj-Napoca, noiembrie 2016-ianuarie 2017

   • simpozioane și conferințe naționale și internaționale:

   -„Formarea cadrelor didactice, directorilor și inspectorilor, din perspectiva calității învățământului” – Brașov, martie 2015

   -„Copilăria la porțile Cetății Alba Carolina” – Alba-Iulia, iunie 2017

    

   MOTTO:
   Un copil poate oricând să-l învețe pe adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.” – Paulo Coelho

  • Precup Alexandra
   Educatoare

   Precup Alexandra

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   VECHIME: 9 ani

   STUDII:

   • Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazăr, Cluj-Napoca
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie şi Filosofie, specializarea Istorie
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Pedagogia învăţământului primar și preşcolar (licență)
   • Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Management curricular (master)

   Sunt  o persoană dornică de a experimenta lucruri noi in ceea ce privește sistemul educațional, dornică de a învăța cât mai multe lucruri, de accea am participat la cursuri de formare și perfecționare în managementul calității în învătământ, dezvoltare instituțională, workshop-uri de dezvoltare personală,cursuri de învățare prin arte combinate,am participat la concursuri naționale și județene și cateva simpozioane internaționale.

   Imi place să-mi petrec timpul cu copiii,  sunt o persoană calmă şi răbdătoare,  consider ca este esenţial pentru copii să fie încrezători, independenţi şi deschişi în a învăţa lucruri noi, doresc să le inspir copiilor şi plăcerea mea pentru istorie şi arheologie, în activităţile noastre pornim în călătorii misterioase unde o sa avem întotdeauna trusa arheologului şi zâmbetul pe buze  cu noi.

   Responsabilitatea principală constă în asigurarea unui climat cat mai favorabil copiilor pentru a se dezvolta atât fizic, psihic și emoțional.

   În acest an școlar  sunt responsabilul Comisiei de  Sistemul de control intern managerial, membru al Comisiei pentru promovarea imaginii,relații comunitare și parteneriate,  Comisiei de inventariere a patrimoniului,Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității.

   O altă responsabilitate constă în proiectarea activitatilor instructiv-educativ, susținerea activităilor instructiv-educative, acordarea de asistență educațională individualizată, proiectarea activităților didactice, promovarea și implementarea de proiecte educaționale.

   MOTTO:
   „Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” – Maria Montessori