Grupa mijlocie-mare Floricelele (Virágocskák)

 • MOTTO GRUPĂ:

  Educăm și creștem copiii precum grădinarul florile: îi apărăm și protejăm de dăunătoarele vieții, le oferim lumina șțiinței și cunoașterii și îi hrănim cu iubire, răbdare și înțelegere.

  ACTIVITĂȚILE GRUPEI:

  Grupa maghiară ”Virágocskák” participă săptămânal la activități opționale de limba engleză ”Let’s sing and play!” și dezvoltarea motricității, ambele activități fiind alese după consultarea părinților. În afara acestor activități organizăm ieșiri la diferite locații în orașul Cluj-Napoca, vizităm muzee, mergem la teatru și la teatrul de păpuși, expoziții legate de tematica proiectului în desfășurare. Organizăm activități împreună cu părinții (în cadrul parteneriatului cu familia), aceste au rolul de introducere a părinților în viața de grădiniță și de relaxare împreună cu cei mici. Participăm la concursuri pentru preșcolari, cum ar fi ”Oviolimpia”, ”Kiskurutty” și ”Primăvara copiilor”, și la diferite proiecte educaționale.

  • Vârsta grupei:
   4-6 ani
  • Mărimea grupei:
   25 copii
 • Educatoarele grupei

  • Sűket Annabella- Andrada

   Sűket Annabella- Andrada

   Funcția: Profesor învățământ preșcolar

   Grad didactic: Debutant

   Vechime: 2 ani

   Studii:

   -Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca

   -Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar

    

   “Educaţia înseamnă viaţă.” – Din punctul meu de vedere, pentru a simţi că trăieşti trebuie să fii educat.  Aș putea spune că acest motto  mă reprezintă datorită impactului pe care consider că educaţia îl are asupra vieţii de zi cu zi. Interesul meu este să reuşesc să creez un mediu plăcut în care copiii se vor dezvolta atât social cât şi emoţional.

    

   MOTTO: “Educatia este cheia care deschide poarta de aur a libertatii.”- George Washington Carver

  • Halmi Enikő
   Educatoare

   Halmi Enikő

   Educatoare

   FUNCȚIA: Profesor în învăţământul preşcolar

   GRAD DIDACTIC: II

   VECHIME: 15 ani

   STUDII:

   • Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”, Cluj-Napoca
   • Universitatea „Babeş-Bolyai “, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Psihologie

   După  ce am absolvit Liceul Pedagogic, am început să lucrez ca educatoare timp de 2 ani, apoi 1 an de zile am fost învăţătoare, ca după accea să mă întorc din nou în învăţământul preşcolar.

   Sunt educatoare titulară la Grădiniţa cu P.P. “Bambi” începând din  anul şcolar 2012-2013. La nivelul unităţii sunt responsabilă de Comisia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă, particip alături de colegele din unitate la proiectul judeţean  „Curcubeul schimbării”, şi împreună cu colega mea de grupă la diferite concursuri, cum ar fi: „Primăvara copiilor”, sau „Kiskurutty”.

   Sunt preocupată de perfecţionarea profesională prin grade didactice şi particip regulat  la cursurile de formare organizate de C.C.D., I.S.J., sau formatori acreditaţi.

   MOTTO:
   „Dacă dezvoltăm numai forţele fizice ale unui copil, facem dintr-însul un atlet sau un sălbatic; de cultivăm numai forţele morale, facem un entuziast sau un maniac; dacă dezvoltăm numai forţele intelectuale, vom avea un om original sau poate un monstru. Dacă voim un om complet, trebuie să ne îngrijim ca o armonie perfectă să existe în dezvoltarea ce o dăm acestor forţe.” (S. Smiles)