-
Grupa mare Boboceii
MOTTO GRUPĂ: ”Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte.” Paulo Coelho
ACTIVITĂȚILE GRUPEI:
Într-o atmosferă vioaie și entuziastă, copiii exersează deprinderi prin joc, rezolvă probleme, urmează indicații, își asumă roluri, argumentează și pot lua decizii. În acest context de învățare activă și relaxantă în același timp, copilului i se oferă ocazia de recunoaștere a valorii personale în cadrul grupului prin faptul că își poate face cunoscute abilitățile, preocupările experiențele personale, fiind în același timp politicos, respectuos, încrezător că mesajul său e ascultat cu atenție și respect. Coeziunea grupului e dată de respectarea unor reguli simple acceptate de toți, de atmosfera caldă și ritualul în care se desfășoară în mod ciclic. Atmosfera prietenoasă și caracterul ludic dau savoare și sporesc de fiecare dată creativitatea copiilor. Mesajul educatoarei e ascultat cu atenție și nimeni din grup nu are emoții decât constructive, pentru că totul pare un joc, chiar dacă se vehiculează cunoștințe importante și deprinderi de viață utile, pentru că atmosfera este una deschisă și prietenoasă. Relațiile sunt de colaborare nediscriminatorii, pentru că diversitatea este încurajată. Fiecare are dreptul să participe, să fie inclus în joc, într-o rețea a prieteniei și colegialității.
- Vârsta grupei:4-5 ani
- Mărimea grupei:29 copii
-
-
Educatoarele și îngrijitoarea grupei
With education and experience in early childhood care
-
-
Tecsi Simina
Educatoare (concediu maternal)FUNCŢIA: Profesor în învățământul preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai”, Zalau, Specializarea Educatoare-Învățătoare
- Universitatea ”Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (licență)
- Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Management curricular (masterat)
Eu cred că am una din cele mai importante și frumoase meserii din lume. Spun asta deoarece noi, educatoarele suntem primii oameni pe mâna cărora părinții ne dau copiii. Noi educatoarele avem șansa de a educa, de a ne juca și de a iubi generații întregi de copii. Unii copii sunt veseli, alții isteți, unii frumoși, alții morocănoși, unii pupăcioși, alții mofturosi, zeci și sute de copii diferiți.
Sunt o persoană veselă, îmi place baletul și muzica clasică, motiv pentru care activez ca și voluntar din 2016 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, ambițioasă și dornică de a învăța cât mai multe lucruri noi, de aceea am participat la cursuri de formare și perfecționare:
Tabăra de performață UBB, Baru Hunedoara
Integrarea școlară a copiilor cu probleme de sănătate mentală- Casa Corpului Didactic Cluj
Inițierea cadrelor didactice în programul de formare “Debutul grădiniței” – Casa Corpului Didactic Cluj
Atestat de absolvire a cursului de Prim ajutor premedical-Formarom
Facilitator pentru învăţarea permanentă în şcoală-o nouă calificare didactică pentru o şcoală care învaţă! POSDRU, Cluj-Napoca (România)
Limba engleză în predarea altor discipline, în activități formale și nonformale
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) ECDL România
Program de perfecţionare: Perspective III. Calitate în promovarea dezvoltării şi educaţiei timpurii.
Îmi place să mă implic în comunitate, astfel încât activez ca și voluntar din 2013 la Asociaţia Down-Centrul Educaţional Raluca, Cluj-Napoca, unde desfăşor activităţi educative, artistice cu adulţii de peste 18 ani cu Sindrom Down. Ajut la promovarea drepturilor persoanelor cu sindrom Down, precum și conștientizarea celor din jur referitor la importanța includerii acestora în comunitate.
MOTTO:
„A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi.” – Octavian Paler
-
Poptean Silvia
EducatoareFUNCȚIA: Profesor în Învățământul Preșcolar
GRAD DIDACTIC: I
STUDII:
- Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Specializarea Educatoare
- Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar (licență)
- Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Consiliere şcolară şi asistenţă psihopedagogică (master)
Sunt membru în corpul național de experți în managementul educațional, responsabil de cerc pedagogic al educatoarelor, membru în Consiliul de Administrație şi responsabil a Consiliului Pentru Curriculum pe unitate. Am fost coordonator al Proiectului ”Grădina verde de la grădi”, proiect ecologic cu finanțare comunitară. Am organizat cursuri pentru părinți în cadrul programului” Educăm aşa”. Am participat în calitate de coordonator şi organizator de proiecte județene – ”Primăvara copiilor”, ”Parada personajelor din poveste”, iar la nivel de unitate” Kalokaghatia”, ”Să citim pentru mileniul III” şi ”Ecogrădinița”. Am inițiat şi desfășurat parteneriate cu şcoli şi grădinițe din oraș sau din țară. În fiecare an am participat la simpozioane şi concursuri şcolare, unde am câştigat premii personal sau cu copiii pe care îi educ. Am scris şi publicat în reviste sau cărți de specialitate, materiale în domeniul managementului educațional.
Cu o experiență de trei decenii în domeniul educației preşcolare pot afirma că învățarea se desfăşoară de-a lungul întregii vieți. Deşi am participat la cele mai moderne cursuri în domeniul managementului educațional, învăț zi de zi cu, şi de la copiii pe care îi educ.
A fi profesor în concepţia mea înseamnă să-i înveţi pe alţii să înveţe, este o operă care implică profesionalism, dăruire, entuziasm, optimism. Eu nu doar propun conţinuturi, formuleaz sarcini, pretind conduite, ci stimulez curiozitatea copiilor, modelez comportamente, întăresc încrederea în forţele proprii, îi ajut să se descopere pe sine şi să descopere lumea. Consider că fiecare copil este unic, că merită toată atenţia şi dragostea mea pedagogică. Cred cu tărie în calitatea şi valoarea relațiilor pe care le stabilesc cu cei cu care lucrez.
-